mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Kapuśniak mazowiecki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapuśniaczek można też zrobić z świerzej kapusty.

Kapuśniak mazowiecki

Składniki:

Kapuśniak mazowiecki

 

  • 1 nóżka wieprzowa
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 40 g suszonych grzybów
  • 1 pietruszka
  • kminek,sól, pieprz
  • 2 l wody

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak mazowiecki
Umytą nóżkę, boczek,pietruszkę i grzyby zalewamy zimną wodą i gotujemy ok 2 godz. Ugotowany wywar musimy przecedzić, obrać nóżkę i przebrać grzyby. Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę i gotujemy 15min.Następnie dodajemy obrane mięso,grzyby kminek i gotujemy 5min, na koniec doprawiamy sola i pieprzem.