Sposób przygotowania:
Kapuśniak mojej ukochanej
Mięso myjemy i wkładamy do rondla, obieramy, myjemy seler i marchew i porę, wkładamy do garnka z mięsem. Gotujemy do kiedy mięso stanie się lekko miękkie. Wyciągamy obieramy z kości i kroimy w małe kawałki. Resztę ugotowanych warzyw wyciągamy ( ale jak ktoś lubi możemy zostawić z tym że powinny być wcześniej pokrojone w plastry). A w to miejsce dajemy obrane umyte i pokrojone w kostkę ziemniaczki, , gotowane mięsko i na drobno pokrojoną kapustę kiszoną łącznie z wodą którą miała w sobie. Dodajemy kostkę rosołową wołową, vegetę i sól do smaku i tak gotujemy aż kapusta będzie miękka i ziemniaczki. Cebulkę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na małej ilości tłuszczu ja wybieram łyżkę smalcu ze skwarkami ma znacznie lepszy smak (wiem że to może nie zdrowe ale od czasu do czasu można :) ) i skwarki pasują ja ulał do całości ale może być równie smażona na oleju. Jak już lekko się zarumieni dodajemy mąkę cały czas mieszając dalej na małym ogniu smażymy. Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do zupy mieszając jeszcze gotujemy przez 3-5 minuty. Podajemy gorące w miseczkach można jeść z pieczywem jak kto lubi. Przepis ten jest znacznie łatwiejszy od kapuśniaczka mojego wykonania i mniej czasochłonny a równie dobry polecam oby dwa :) Smacznego :)