katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapuśniak na kiełbasie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do zupy można zrobić zasmażkę.

Kapuśniak na kiełbasie

Składniki:

Kapuśniak na kiełbasie

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na kiełbasie
Kapustę odciskamy, jeśli bardzo kwaśna to płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy. Cebulę obieramy, drobno kroimy i lekko przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną kiełbasę i razem chwilkę przesmażamy. Dodajemy do kapusty. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy. Gotujemy osobno. Dodajemy do kapusty. Uzupełniamy potrzebną ilość wody, doprawiamy do smaku.

Tagi:

kielbasa