Sposób przygotowania:
Kapuśniak po mojemu
Do garnka 3 litrowego wlej 1/2 wody ( czyli 1/5 litra wody), dodaj kapustę wraz z sokiem i kminek - jeśli nie lubisz - nieobowiązkowy :) Postaw na ogień i gotuj 35 min. W międzyczasie pokrój ziemniaki w kostkę i ugotuj na półtwardo, odcedź (ziemniaki trzymane w wodzie po ugotowaniu są niesmaczne). Po 35 min dodaj pokrojoną jak lubisz cebulę i marchewkę na średnich oczkach lub w kawałkach. Znów gotój, sprawdz czy kapusta zrobiła się miękka - do jedzenia. Moja jest aldente, jeszcze nikt nie ma 3 zębów :) Po ok. 20 minutach dodaj ugotowane uprzednio osobno ziemniaki i wszystko razem pogotuj pod przykryciem ok 5-10min.
Gotowe :)
Dla urozmaicenia można dodać 0,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Gotowe :)
Dla urozmaicenia można dodać 0,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego.