krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Kapusniak z kiszonej kapusty i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepyszna zupa dla smakoszy domowego jedzenia

Kapusniak z kiszonej kapusty i grzybami

Składniki:

Kapusniak z kiszonej kapusty i grzybami

 

  • liście laurowe 50 dkg grzybów 1 łyżka mąki 2 łyżki śmietany 3 łyżki oleju natka

Sposób przygotowania:

Kapusniak z kiszonej kapusty i grzybami
Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone grzyby, smażyć mieszając aż zaczną się rumienić. W rondlu doprowadzić do wrzenia wywar mięsny, dodać pokrojoną kapustę, liście laurowe, pieprz, zeszkloną na oleju pokrojoną w piórka cebulę, obraną marchewkę i pietruszkę pokrojone w słupki. Gotować powoli aż kapusta zmięknie, dodać grzyby. Śmietanę, kilka łyżek wody wymieszać z mąką, dodać do zupy. Przed podaniem posypać zieleniną.