Sposób przygotowania:
Kapuśniak z mięsem mielonym
Ziemniaki, cebulę i marchewkę obieramy, ziemniaki kroimy w kostkę. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę, ziemniaki w również. Kiszoną kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez około 40 minut. Następnie ją odcedzamy. Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę i szklimy ją, następnie dodajemy marchewkę i podduszamy (podlewamy 2 łyżkami bulionu). Dodajemy mięso mielone i podsmażamy, wlewamy pomidory z puszki. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami – podduszamy przez 5-7 minut. Bulion zagotowujemy, dodajemy do niego ziemniaki i kapustę kiszoną oraz podsmażone mięso, mieszamy i zagotowujemy – doprawiamy do smaku sola i pieprzem.