Sposób przygotowania:
Kapuśniak z mięsem mielonym i ryżem
Włoszczyznę myję, obieram i ścieram na dużych oczkach tarki. Cebulę obieram i drobno siekam. Kapustę kroję w dużą kostkę. Na patelni rozgrzewam olej i smażę na nim posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodaję mięso mielone, dodaję sól i pieprz, smażę przez kilka minut, aż mięso zbrązowieje. Starte warzywa przekładam do dużego garnka i wlewam 3 litry rosołu, doprowadzam do zagotowania. Do warzyw dodaję usmażone mięso z cebulą oraz pokrojoną kapustę. Po czym wsypuję suchy ryż i gotuję jeszcze ok.25 minut na niewielkim ogniu co jakiś czas mieszając.Doprawiam zupę do smaku. Na koniec dodaję do garnka koncentrat pomidorowy i zagęszczam zupę śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Doprowadzam do zagotowania, wsypuję posiekaną natkę pietruszki. Podaję na ciepło ze świeżym pieczywem.