mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kapuśniak z ravioli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka, łatwa zupa z kapusty pekińskiej

Kapuśniak z ravioli

Składniki:

Kapuśniak z ravioli

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 2 cebule
  • 4 marchewki
  • 2 opakowania gotowej zupy jarzynowej w proszku
  • 1 łyżka oleju
  • 40dag gotowych pierożków ravioli
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z ravioli
Cebule obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w półplasterki. Kapustę oczyścić, przekroić wzdłuż i pokroić na paski szerokości 1 cm. Zupę jarzynową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać marchewkę. Smażyć 3 minuty ciągle mieszając. Wlać zupę jarzynową, gotować 5 minut. Dodać kapustę, wymieszać i gotować około 5 minut. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. Ravioli ugotować według przepisu na opakowaniu. Ravioli wyłożyć na talerze, zalać zupą i posypać gęsto natką pietruszki.

Tagi:

zupa