Sposób przygotowania:
Kapuśniak z zielonym koperkiem
Do garnka wylewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy. W międzyczasie myjemy mięso i obieramy warzywa.
Do gotującej się wody wykładamy mięso i zbieramy szumowiny. Obrane warzywa myjemy i kroimy : marchew w kosteczkę, ziemniaki w kostkę.
Kapustę oczyszczamy i kroimy na drobno, posypujemy solą i wygniatamy. Do gotującego się mięsa wykładamy marchew i kapustę, gdy będą na wpół miękkie dodajemy ziemniaki.
Myjemy i kroimy koperek, dodajemy do zupy razem z domową przyprawą. Gotujemy przez kilka minut.
Do gotującej się wody wykładamy mięso i zbieramy szumowiny. Obrane warzywa myjemy i kroimy : marchew w kosteczkę, ziemniaki w kostkę.
Kapustę oczyszczamy i kroimy na drobno, posypujemy solą i wygniatamy. Do gotującego się mięsa wykładamy marchew i kapustę, gdy będą na wpół miękkie dodajemy ziemniaki.
Myjemy i kroimy koperek, dodajemy do zupy razem z domową przyprawą. Gotujemy przez kilka minut.