Sposób przygotowania:
Zupa z samych prawdziwków
Prawdziwki dokładnie oczyścić opłukać i osuszyć, następnie pokroić w plastry dodać do zeszklonej podsmażonej na tłuszczu cebuli.
Smażyć do miekkości grzybków, lekko posolić.
Podsmażone grzyby dodać do ugotowanego wcześniej rosołu mięsnego i gotując jeszcze około 30 - 40 minut doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą, a na samym końcu zabielić śmietaną 30 %.
Gotować jeszcze chwile do zgęstnienia zupy mieszając.
Ziemniaki obrać , opłukać i ugotować.
Następnie odcedzić.
Do ugotowanych ziemniaków dodać masło i odrobin mleka a następnie ugnieść tłuczkiem.
Na talerz nałożyć ugniecione ziemniaczki, zalać zupą z prawdziwków.
Smażyć do miekkości grzybków, lekko posolić.
Podsmażone grzyby dodać do ugotowanego wcześniej rosołu mięsnego i gotując jeszcze około 30 - 40 minut doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą, a na samym końcu zabielić śmietaną 30 %.
Gotować jeszcze chwile do zgęstnienia zupy mieszając.
Ziemniaki obrać , opłukać i ugotować.
Następnie odcedzić.
Do ugotowanych ziemniaków dodać masło i odrobin mleka a następnie ugnieść tłuczkiem.
Na talerz nałożyć ugniecione ziemniaczki, zalać zupą z prawdziwków.
katarzynka455
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziekuje.;)
gusia1000