dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1189]

Zupa z prawdziwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 160
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, rozgrzewająca zupa z najsmaczniejszymi grzybami. Idealna na chłodny, jesienny obiad dla całej rodziny.

Zupa z prawdziwkami

Składniki:

Zupa z prawdziwkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z prawdziwkami

krok 1

Zupa z prawdziwkami
Grzyby dokładnie myjemy i kroimy w plasterki.

Warzywa i grzyby myjemy. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebule siekamy. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki.

krok 2

Zupa z prawdziwkami
Cebule, włoszczyzne i grzyby chwilę smażymy.

Cebule szklimy na maślę. Dodajemy marchew i pietruszkę a następnie grzyby i całość chwilę smażyć.

krok 3

Zupa z prawdziwkami
Zupę gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.

Grzyby zalewamy bulionem. Dodajemy ziemniaki i doprawiamy do smaku.

Gotujemy do miękkości. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną. Poddajemy z posiekaną matką pietruszki.

Smacznego.