Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kapusta

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować . Buraki umyć osuszyć i drobno poszatkowac lub pokroić w cienkie plasterki.

Kapusta

Składniki:

Kapusta

 

  • 2 kg białej kapusty
  • 50 dag buraków
  • 5 dag soli
  • 2-3 pokruszone listki laurowe
  • 1 łyżka kminku

 

Sposób przygotowania:

Kapusta
Kapustę oczyścić i drobno poszatkować . Buraki umyć osuszyć i drobno poszatkowac lub pokroić w cienkie plasterki. Układać w wyparzonych słojacg lub kamionkach, przesypując solą i przyprawami. Ubić wygotowanym tłuczkiem i przykryć wygotowanym porcelanowym talerzykiem, Pozostawić na 3-4 dni w cieple , następnie przenieść w chłodne miejsce.Przez następnie dni zdejmować pianę i wyparzonym drewnianym widelcem przebijać kapuste do dna.Gdy zakończy się fermentacja, przełożyć kapustę do słoików.
SMACZNEGO!

Tagi:

buraki kapusta