Sposób przygotowania:
Kapusta biała z boczkiem
Kapustę białą obrać z wierzchnich liści poszatkować, a następnie włożyć do garnka, zalać wodą zagotować.
Do gotowania kapusty dodać odrobinę kminku oraz soli.
Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni do zeszklenia cebuli i zrumienienia boczku.
Z kapusty odlać wodę.
Dodać wszystkie przyprawy oraz ocet i cukier, a na samym końcu podsmażony boczek z cebulką.
Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze razem ok. 10 minut.
Na koniec dodać posiekany zielony koperek.
Do gotowania kapusty dodać odrobinę kminku oraz soli.
Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni do zeszklenia cebuli i zrumienienia boczku.
Z kapusty odlać wodę.
Dodać wszystkie przyprawy oraz ocet i cukier, a na samym końcu podsmażony boczek z cebulką.
Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze razem ok. 10 minut.
Na koniec dodać posiekany zielony koperek.
gusia1000