Sposób przygotowania:
Młoda czerwona kapusta duszona z jabłkiem
W rondlu rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy pokrojoną czerwoną cebulę i smażymy na małym ogniu, aż się zeszkli. Dodajemy umytą i poszatkowaną czerwoną kapustę.
Podsmażamy ją przez ok. 2-3 minuty.
Następnie podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy sól, pieprz i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kapusty.
Mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilę.
Podsmażamy ją przez ok. 2-3 minuty.
Następnie podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy sól, pieprz i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kapusty.
Mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilę.