Kapusta czerwona z ananasem

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na pół,

Kapusta czerwona z ananasem

Składniki:

Kapusta czerwona z ananasem

 

  • 600 g kapusty czerwonej
  • 2-3 cytryny
  • 150 g ananasa z puszki
  • 2-3 łyżki tłuszczu
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona z ananasem
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na pół, usunąć głąb i grube nerwy. cienko poszatkować, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki tłuszczu, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować ok 30 minut znów pod przykryciem. Cytryny umyć, sparzyć, obrac ze skórki, drobno pokrajać razem z ananasem, wymieszać z kapustą, chwilę poddusić, doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta