BEEA123

BEEA123

Kucharz
[Przepisów: 9]

Kapusta czerwona z jabłkiem( do słoików)

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonała do obiadu.Rozdałam ten przepis po znajomych i wszystkim bardzo smakuje.

Kapusta czerwona z jabłkiem( do słoików)

Składniki:

Kapusta czerwona z jabłkiem( do słoików)

 

  • 4 kg kapusty czerwonej
  • 2 kg jabłek
  • 0,5 kg cebuli
  • troszkę mniej niż 0,5 szkl.soli
  • ZALEWA
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • Po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 3 listka lurowe

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona z jabłkiem( do słoików)
Kapustę poszatkować.Jabłka zetrzec na tarce o grubych oczkach.Cebule pokroić na drobno.

Wszystko zalać ugotowaną przestudzoną (letnią) zalewą . Wymieszać.Pozostawić na około 24 godziny.Nakladać ciasno w słoikach.Pasteryzować około 20 minut (od zagotowania)