zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

kapusta duszona babci

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

to smak mojego dzieciństwa...jest banalnie prosty , ale taki pyszny....

kapusta duszona babci

Składniki:

kapusta duszona babci

 

  • kapusta biała - mała główka
  • 2 łyżki masła
  • czosnek w granulkach( 1 łyżeczka )
  • kostka rosołowa
  • kostka z liściem laur. i zielem ang.
  • 1 łyżeczka kminku
  • pieprz i maggi

Sposób przygotowania:

kapusta duszona babci
kapustę poszatkować , masło roztopić , dodać poszatkowaną kapustę , kostki rosołowe i czosnek , wymieszać , przykryć i dusić pod przykryciem , jak kapusta już puści sok , dolać wody ( tyle żeby kapusta była przykryta) , dusić pod przykryciem do miękkości , pod koniec zagęścić mąką i doprawić pieprzem i maggi

Tagi:

kapusta