Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta gotowana w bulionie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosta jarzynka . Tania. Smaczna.

Kapusta gotowana w bulionie

Składniki:

Kapusta gotowana w bulionie

 

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka usiekanego koperku

 

Sposób przygotowania:

Kapusta gotowana w bulionie
Z kapusty wyciąć głąb , oderwać zewnętrzny liść , pokroić w grubą kostkę ( lub paski).Zalać wody , dorzucić kostkę bulionową i gotować 30 minut. Odcedzić . Dodać masło, kminek, koperek. Dusić jeszcze 10 minut.

Tagi:

kapusta