gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kapusta kiszona do obiadu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Pyszny dodatek do obiadu .

Kapusta kiszona do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta kiszona do obiadu

 

  • 59dkg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • sól.pieprz
  • 1/2 łyzeczki vegety
  • 2-3 plastterki boczku wędzonego
  • 2 łyzki oleju

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona do obiadu
Kapustę kiszoną myjemy i gotujemy.
Boczek wędzony kroimy w kostkę dajemy do rondelka,dodajemy olej,i ladnie boczek wysmazamy.Ugotowaną kapustę kiszoną odsączamy dodajemy pieprz trochę soli i vegety,pokrojoną w kostkę cebulę i wysmazony boczek .Całość dobrze wymieszać.Taką kapustę mozna podać na ciepło do obiadu do ziemniaków i np kotleta mielonego POLECAM ! ! !
Kapusta kiszona do obiadu
Boczek wędzony kroimy w kostkę i wysmażamy.
Kapusta kiszona do obiadu
Kapustę kiszoną myjemy zalewamy wodą i gotujemy.
Kapusta kiszona do obiadu
Cebulę kroimy w drobną kostkę dodajemy do ugotowanej kapusty.
Kapusta kiszona do obiadu
Tak przygotowaną kapustę mozna podać do obiadu.