Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta kiszona na miodowo :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Z kiszonej kapusty robię różne surówki. Z reguły doprawiałam szczyptą cukru - dziś użyłam miodu - smakuje o wiele lepiej.

Kapusta kiszona na miodowo :

Składniki:

Kapusta kiszona na miodowo :

 

  • 20 dag kiszonej kapusty ( byle nie była przekiszona , musi być aromatyczna, pachnąca , taka akurat do jedzenia )
  • 4 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • szczypta soli
  • pieprz mielony czarny do smaku
  • 1/6 szklanki oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczka płynnego miodu ( użyłam lawendowy ale może być każdy )

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona na miodowo :
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku ( jeśli jest za kwaśna to przepłukać , choć lepiej by była taka akurat ) .Zmieszać olej z miodem i wlać do kapusty. Wsypać natkę .Wymieszać . Doprawić do smaku szczyptą soli i mielonego pieprzu.