Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta kiszona zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapustę gdy jest bardzo kwaśna należy wypłukać i odlać wodę.

Kapusta kiszona zasmażana

Składniki:

Kapusta kiszona zasmażana

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona zasmażana
Kapustę włożyć do garnka, wlać wody tyle aby była tylko zanurzona. Do kapusty włożyć posiekaną cebulę, liść laurowy, angielskie ziele wsypać kminek. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, przestudzić, wlać 1/2 szkl zimnej wody, wymieszać, połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i odrobiną przyprawy curry.