Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Kapusta kiszona zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Kapusta kiszona zasmażana

Składniki:

Kapusta kiszona zasmażana

 

  • 80 dkg kapusty kiszonej
  • 5 dkg boczku lub słoniny
  • 1 dkg tłuszczu
  • 3 dkg mąki
  • 5 dkg cebuli
  • sól
  • 1/2 dkg kminku

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona zasmażana
Kapustę kiszoną zalać wrzącą wodą.
Dodać do niej cukier, tłuszcz.
Gotować tak długo aż się zagotuje, potem wsypać kminek. Na patelni stopić słoninę lub boczek , na pozostałym tłuszczu przysmażyć cebulkę, zmieszaną z mąką.
Cebulkę w kostkach oraz skwarki dodać do kapusty.
Można jeszcze doprawić do smaku.