mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kapusta Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kapusta to nie częsty składnik mojej kuchni

Kapusta Mariel Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta Mariel

 

  • 1/2 szt. kapusta biała,
  • 100 gram boczek,
  • mąka,
  • przyprawy,
  • 2 szt. kostka bulionowa,
  • 1 łyżka smalec

 

Sposób przygotowania:

Kapusta Mariel
Kapustę oczyszczamy ze zbędnych liści,bardzo drobno szatkujemy i myjemy , osuszamy. Zalewamy wodą ,dodajemy kostki bulionowe , ziele angielskie i liść laurowy , gotujemy do miękkości .Boczek kroimy na drobno , na patelni rozgrzewam smalec dorzucam pokrojony boczek , a gdy się lekko podpiecze dodajemy 2 łyżki mąki ,mieszamy aż się zarumieni .Zawartośc patelni wsypujemy do kapusty mieszamy aż się spieczona mąka rozpuści , przyprawiamy do smaku.
Kapusta Mariel
kapustę drobno szatkujemy i zalewamy wodą