Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kapusta młoda duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapusta duszona z kiełbasą i koperkiem jest idealnym dodatkiem do drugiego dania. Kiedy sezon na nią nie sztuka przejść obok obojętnie :)

Kapusta młoda duszona

Składniki:

Kapusta młoda duszona

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 35 dag kiełbasy
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda duszona
Kapustę szatkujemy, przepłukujemy ją w zimnej wodzie dwukrotnie. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy około 10 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę, koperek siekamy. Kiedy kapusta jest już podduszona dodajemy masło i kiełbasę, dusimy przez 10 minut - doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy koperek.