Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta na ciepło z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W ten sposób przygotowaną kapustę kiszoną podaję najczęściej do smażonego kotleta schabowego i ziemniaczków.

Kapusta na ciepło z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta na ciepło z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta na ciepło z pieczarkami
Z kapusty odcisnąć sok i ją pokroić. Delikatnie podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę rosołową. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach. Przesmażyć na oliwie. Troszkę podlać wodą, dodać kostkę grzybową, dusić przez 25 minut. Dodać do kapusty. Wymieszać. Gotować jeszcze chwilę razem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody. Wlać do kapusty. Gotować razem 2 minuty. Kapustę doprawić kucharkiem, pieprzem i Maggi. Podawać na gorąco. 
Kapusta na ciepło z pieczarkami
Kapustę podlać wodą dodać liście laurowe ziele angielskie i kostkę rosołową.
Kapusta na ciepło z pieczarkami
Starte na grubych oczkach pieczarki udusić.
Kapusta na ciepło z pieczarkami
Pieczarki dodać do kapusty i wymieszać razem.
Kapusta na ciepło z pieczarkami
Mąkę wymieszać z zimną wodą i wlać do kapusty.

Tagi:

kapusta