Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kapusta na ciepło z zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kapusta ta jest alternatywą dla zasmażanej kapusty. Przygotowuję ją z kiszonej kapusty dodając zasmażaną mąkę na smalcu .

Kapusta na ciepło z zasmażką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta na ciepło z zasmażką

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 35 dag wędzonki np boczek
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta na ciepło z zasmażką
Kiszoną kapustę odciskam, odsączam z soku, kroję. Wkładam do garnka, zalewam wodą i solę, gotuję przez 40 minut do całkowitego wygotowania wody. Wędzonkę kroję i wrzucam do kapusty, miesza. Na patelni roztapiam smalec, dodaję mąkę i zasmażam, ją. przekładam całość do kapusty. Doprawiam solą i pieprzem.
Kapusta na ciepło z zasmażką
Kiszona kapusta przygotowania na ciepło do obiadu

Tagi:

kapusta