Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta pekińska na ciepło jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania dodatkiem do dania z mięsem.

Kapusta pekińska na ciepło

Składniki:

Kapusta pekińska na ciepło

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 70 ml białego wytrawnego wina
  • 10 dag wędzonego boczku

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska na ciepło
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na patelni. Kapustę pekińską umyć i pokroić w grubą kostkę. Z masła i mąki przygotować białą zasmażkę, wymieszać z zimnym bulionem. Kapustę włożyć do garnka, wymieszać z bulionem dusić do miękkości, mieszając. Pod koniec wlać wino, zagotować. Przed podaniem okrasić usmażonym boczkiem.

Tagi:

kapusta