Sposób przygotowania:
Kapusta na pomidorowo do obiadu
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy wędzoną kość, liść laurowy i lekko zrumienioną cebulę. Trochę solimy.
Kiełbasę kroimy w kostkę( można ją podsmażyć) i dodajemy do gotującej się kapusty.
Doprawiamy do smaku koncentratem, wodą z kiszonych ogórków, solą i dość mocno pieprzem.
Podajemy do obiadu albo z kromka pieczywa.
Dodajemy wędzoną kość, liść laurowy i lekko zrumienioną cebulę. Trochę solimy.
Kiełbasę kroimy w kostkę( można ją podsmażyć) i dodajemy do gotującej się kapusty.
Doprawiamy do smaku koncentratem, wodą z kiszonych ogórków, solą i dość mocno pieprzem.
Podajemy do obiadu albo z kromka pieczywa.