katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kiszona kapusta do obiadu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Po prostu kapusta na mięsie z nutką grzybową i pomidorową. Smaczna do obiadu i nie tylko bo smaczna też z kromeczką pieczywa.

Kiszona kapusta do obiadu Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kiszona kapusta do obiadu

 

  • kapusta kiszona 3kg
  • łopatka wieprzowa ok 70 dag
  • cebula 2 szt
  • liść laurowy 2-3 szt
  • ziele angielskie ok 7 szt
  • pieprz ok 10 ziaren
  • susz grzybowy mielony ok 2 łyżki
  • powidła śliwkowe ok 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy
  • sól i pieprz
  • smalec

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta do obiadu
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. mięso myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsza kostkę. Dodajemy do kapusty. Dodajemy też mielony susz grzybowy, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Cebulę drobno kroimy, lekko rumienimy i wrzucamy do garnka.

Gotujemy aż kapusta zacznie mięknąć doprawiamy ją wtedy do smaku przyprawami, powidłami i koncentratem.

Gotujemy do miękkości.
Kiszona kapusta do obiadu
Kapustę zalewamy woda i stawiamy do gotowania.
Kiszona kapusta do obiadu
Dodajemy do kapusty przyprawy i trochę solimy.
Kiszona kapusta do obiadu
Dodajemy też okrojone w kostkę mięso .
Kiszona kapusta do obiadu
pokrojona cebule rumienimy i dodajemy suszem grzybowym.
Kiszona kapusta do obiadu
Doprawiamy kapustę do smaku.
Kiszona kapusta do obiadu
Smacznego:)