kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne danie przygotowane z piersi kurczaka z dodatkiem kalarepki i kolorowej papryki. Polecam.

Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę.

Pokrojone mięso, cebulę i czosnek smażymy na rozgrzanym oleju, gdy cebula będzie szklista przekładamy do garnka z gotującą się wodą.

Następnie przesmażamy przez chwilę paprykę i dodajemy kalarepkę smażymy razem przez około 5 minut i dodajemy do garnka, gotujemy do miękkości. 

Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, gotujemy razem przez chwilę.
Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką
Na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso, czosnek i cebulę.
Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką
Pokrojoną paprykę smażymy przez krótką chwilę.
Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką
Do papryki dodajemy pokrojoną kalarepkę i razem smażymy.
Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką
Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy.