Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę.
Pokrojone mięso, cebulę i czosnek smażymy na rozgrzanym oleju, gdy cebula będzie szklista przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Następnie przesmażamy przez chwilę paprykę i dodajemy kalarepkę smażymy razem przez około 5 minut i dodajemy do garnka, gotujemy do miękkości.
Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, gotujemy razem przez chwilę.
Pokrojone mięso, cebulę i czosnek smażymy na rozgrzanym oleju, gdy cebula będzie szklista przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Następnie przesmażamy przez chwilę paprykę i dodajemy kalarepkę smażymy razem przez około 5 minut i dodajemy do garnka, gotujemy do miękkości.
Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, gotujemy razem przez chwilę.
zbysiowa
kuchenny świat