Sposób przygotowania:
Kapusta pekińska na ostro
Kapustę wypłukać, pokroić na 6 cm kawałki.
Włożyć do miski, posypać solą, zalać szklanką wody, wymieszać i odstawić na 2 godziny.
Przesmażyć imbir i chili na rozgrzanym oleju, od czasu do czasu mieszając.
Dodać kapustę, smażyć na dużym ogniu przez około 2 minuty stale mieszając.
Przełożyć na gorący półmisek.
Wlać na patelnię olej, włożyć paprykę, smażyć na średnim ogniu przez kilkanaście sekund.
Wlać przyprawę magii, wodę, rosół, dodać cukier, gotować 15 minut.
Tak przygotowanym sosem polać kapustę.
Podawać z ryżem i mięsem.
Włożyć do miski, posypać solą, zalać szklanką wody, wymieszać i odstawić na 2 godziny.
Przesmażyć imbir i chili na rozgrzanym oleju, od czasu do czasu mieszając.
Dodać kapustę, smażyć na dużym ogniu przez około 2 minuty stale mieszając.
Przełożyć na gorący półmisek.
Wlać na patelnię olej, włożyć paprykę, smażyć na średnim ogniu przez kilkanaście sekund.
Wlać przyprawę magii, wodę, rosół, dodać cukier, gotować 15 minut.
Tak przygotowanym sosem polać kapustę.
Podawać z ryżem i mięsem.