Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z suszonymi morelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kapusta pekińska z suszonymi morelami to bardzo smaczna i łatwa do przygotowania surówka do dania z mięsem.

Kapusta pekińska z suszonymi morelami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z suszonymi morelami

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • 6 suszonych moreli
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z suszonymi morelami
Kapustę poszatkować, oprószyć przyprawą curry. Morele zamoczyć w ciepłej wodzie, następnie pokroić w makaronik. Kukurydzę i groszek konserwowy osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać posiekaną natką pietruszki. Odłożyć na kilkanaście minut aby smaki się połączyły.
Kapusta pekińska z suszonymi morelami
Kapustę poszatkować i oprószyć przyprawą curry
Kapusta pekińska z suszonymi morelami
Dodać pokrojne w makaronik suszone brzoskwinie
Kapusta pekińska z suszonymi morelami
Połączyć z kukurydzą i groszkiem konserwowym
Kapusta pekińska z suszonymi morelami
Dodać majonez doprawić do smaku pieprzem i wymieszać