Sposób przygotowania:
Kapusta w panierce
Główkę młodej kapusty pokrój w osiem części. Każdą część pokrojonej kapusty zawiń nicią tak aby pod czas gotowania kapusta nie rozleciała się.
W misce rozbełtaj widelcem jajka z solą i pieprzem. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą. Po ugotowaniu kapusty ostudź ją.
Po wystudzeniu obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju. Jeżeli chcesz aby kapusta była bardziej miękka to po włożeniu jej na patelnię weź łyżeczkę i w szczeliny kapusty wlewaj trochę rozbełtanego jajka. Po usmażeniu pamiętaj aby zdjąć nitki z kapusty.
Smacznego!
W misce rozbełtaj widelcem jajka z solą i pieprzem. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą. Po ugotowaniu kapusty ostudź ją.
Po wystudzeniu obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju. Jeżeli chcesz aby kapusta była bardziej miękka to po włożeniu jej na patelnię weź łyżeczkę i w szczeliny kapusty wlewaj trochę rozbełtanego jajka. Po usmażeniu pamiętaj aby zdjąć nitki z kapusty.
Smacznego!