klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Kapusta w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Młoda kapusta zapiekana w panierce z jajka i bułki tartej to doskonała propozycja jako przekąska jak i dodatek do obiadu.

Kapusta w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kapusta w panierce
Główkę młodej kapusty pokrój w osiem części. Każdą część pokrojonej kapusty zawiń nicią tak aby pod czas gotowania kapusta nie rozleciała się.

W misce rozbełtaj widelcem jajka z solą i pieprzem. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą. Po ugotowaniu kapusty ostudź ją.

Po wystudzeniu obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju. Jeżeli chcesz aby kapusta była bardziej miękka to po włożeniu jej na patelnię weź łyżeczkę i w szczeliny kapusty wlewaj trochę rozbełtanego jajka. Po usmażeniu pamiętaj aby zdjąć nitki z kapusty.

Smacznego!
Kapusta w panierce
Kapustę pokrój, zwiąż nicią i gotuj do miękkości
Kapusta w panierce
Po ugotowaniu kapustę ostudź(może być ciepła ale nie może być gorąca)
Kapusta w panierce
Ugotowaną kapustę obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor.

Tagi:

kapusta