caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Kapusta włoska panierowana w cieście

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Dla miłośników warzyw.....

Kapusta włoska panierowana w cieście

Składniki:

Kapusta włoska panierowana w cieście

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska panierowana w cieście
Kapustę oczyścić, przekroić na pół i ugotować. Osączyć i wystudzić. Z mleka, jaj i mąki przygotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe, lekko je posolić do smaku. Kapustę pokroić w plastry grubości około 3 cm. Każdy posypać sola i pieprzem i panierować w cieście. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać jako dodatek do mięs lub samodzielne danie z frytkami lub surówką.

Tagi:

kapusta