Kapusta włoska panierowana wg hgg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Kapusta włoska panierowana :Kapustę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści, wyciąć głąb i włożyć do

Kapusta włoska panierowana wg hgg

Składniki:

Kapusta włoska panierowana wg hgg

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska panierowana wg hgg

Kapustę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści, wyciąć głąb i włożyć do dużej ilości wrzącej wody. Gotować aż zmięknie, następnie odcedzić, wystudzić a potem pokroić na 8 części i każdą część lekko na desce spłaszczyć ręką. Tak przygotowane cząstki kapusty oprószyć startą gałką muszkatołową, mąką, a następnie maczać w rozbitym jajku i bułce tartej. Ułożyć na deseczce i jeszcze raz spłaszczyć ręką. Opanierowane cząstki kapusty obrumienić na dość kocni rozgrzanym tłuszczu. Kapusta włoska panierowana najlepiej smakuje na gorąco z dodatkiem soku pomidorowego z ziemniakami.