Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Kapusta włoska duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę włoską najlepiej dusić w szybkowarze.

Kapusta włoska duszona

Składniki:

Kapusta włoska duszona

 

  • 2 porcje:
  • 0,5 kg kapusty włoskiej
  • 1 łyżka stołowa otrębów pszennych
  • 1 ziemniak
  • 100-200 ml mleka
  • kminek
  • majeranek
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska duszona
Kapustę pokroić całą, razem z głąbem (zostawić na później kilka liści ze środka) i wstawić do 250 ml wody z dodatkiem kminku i majeranku, posolić i położyć na wierzch pokrojony w kostkę ziemniak. W szybkowarze gotować 20 minut. Dodac otręby wymieszane z mlekiem i zagotować. Posypać posiekanymi liśćmi ze środka kapusty, które się zostawiło.

Tagi:

kapusta