Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kapusta wloska z maslem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Prosty w wykonaniu, warzywny dodatek do obiadu

Kapusta wloska z maslem

Składniki:

Kapusta wloska z maslem

 

  • glowka kapusty,
  • kilka lyzek masla,
  • sol, cukier i ocet do smaku.

Sposób przygotowania:

Kapusta wloska z maslem
Kapuste poszatkowac, wrzucic do garnka i zalac do polowy wrzaca woda. Gotowac na srednim ogniu, do miekkosci (ok 30-40 minut). Odcedzic wode, odstawic na chwile garnek by odparowac wode. Dodac lyzke cukru, pol lyzeczki soli, skropic octem i wymieszac z kilkoma lyzkami krowiego masla. Swietnie smakuje z duszonym miesem w sosie.