Sposób przygotowania:
Kapusta z dodatkami
Groch dokładnie opłukać,zalać wodą i odstawić na noc.Następnego dnia groch odsączyć,zalać letnią wodą przyprawić solą,kminkiem i gotować aż groch zmięknie.
Kapustę kiszoną poszatkować.Marchewkę opłukać i zetrzeć na tarce.Dodać do kapusty.Na patelni rozgrzać olej i zasmażyć kapustę z marchewką.Przyprawić solą i pieprzem.Po ugotowaniu grochu odsączyć i połączyć z kapustą.Wszystko wymieszać.Na wierzch posypać natką pietruszki.
Kapustę kiszoną poszatkować.Marchewkę opłukać i zetrzeć na tarce.Dodać do kapusty.Na patelni rozgrzać olej i zasmażyć kapustę z marchewką.Przyprawić solą i pieprzem.Po ugotowaniu grochu odsączyć i połączyć z kapustą.Wszystko wymieszać.Na wierzch posypać natką pietruszki.