Sposób przygotowania:
Kapusta z grzybami
Przepis na kapustę kwaśną.
Podgrzybki zamoczyć,jeżeli jest ziemia umyć i zamoczyć ponownie.Woda ok 300 ml
Kapustę kupić z dużą ilością wody z kwasu.Garnek, włożyć kapustę z wodą z kwasu i włączyć gaz,dodać smalec (opakowania ok. 50-100 g),po zagotowaniu podlać grzybami i nie wylewać wody od moczenia grzybów!!!!!! Podlać resztą jak woda się zredukuje. Do smaku odrobina majeranku,pieprzu i kucharek do smaku (uwaga nie przesolić). Gotować na wolnym ogniu od momentu zagotowania.Im więcej podgrzewana tym lepsza jak bigos.
Podgrzybki zamoczyć,jeżeli jest ziemia umyć i zamoczyć ponownie.Woda ok 300 ml
Kapustę kupić z dużą ilością wody z kwasu.Garnek, włożyć kapustę z wodą z kwasu i włączyć gaz,dodać smalec (opakowania ok. 50-100 g),po zagotowaniu podlać grzybami i nie wylewać wody od moczenia grzybów!!!!!! Podlać resztą jak woda się zredukuje. Do smaku odrobina majeranku,pieprzu i kucharek do smaku (uwaga nie przesolić). Gotować na wolnym ogniu od momentu zagotowania.Im więcej podgrzewana tym lepsza jak bigos.