Sposób przygotowania:
Kapusta z grzybami
1. Grzyby namoczyć, następnie zagotować. Wodę odlać i zachować, same grzyby pociąć na małe kawałeczki.
2. Odlać sok z kapusty kiszonej zachować. Kapustę lekko poszatkować, wrzucić do garnka i zalać wodą (ciut nad poziom kapusty). Dodać liść laurowy, zagotować, a następnie gotować na małym ogniu godzinę. Dodać grzyby, wymieszać i dalej gotować. Jeśli woda odparuje, dolać.
3. Po kolejnej godzinie można spróbować dosmaczyć za pomocą kostki rosołowej lub zachowanego wcześniej wywaru, zachowanego soku z kapusty, ale też soli i pieprzu. I gotować, aż zacznie smakować.
4. Kapusta najlepsza jest następnego dnia.
2. Odlać sok z kapusty kiszonej zachować. Kapustę lekko poszatkować, wrzucić do garnka i zalać wodą (ciut nad poziom kapusty). Dodać liść laurowy, zagotować, a następnie gotować na małym ogniu godzinę. Dodać grzyby, wymieszać i dalej gotować. Jeśli woda odparuje, dolać.
3. Po kolejnej godzinie można spróbować dosmaczyć za pomocą kostki rosołowej lub zachowanego wcześniej wywaru, zachowanego soku z kapusty, ale też soli i pieprzu. I gotować, aż zacznie smakować.
4. Kapusta najlepsza jest następnego dnia.