Sposób przygotowania:
Wigilijna kapusta z grzybami
Grzyby suszone zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Kapustę kiszoną płuczemy, kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 30 minut (w razie konieczności dolać wody).
Kapustę białą szatkujemy, przekładamy do kiszonej. dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy, podlewamy woda i gotujemy przez około 20min.
Następie dodajemy grzyby i całość podgotowujemy przez 30 minut. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy do zarumienienia, przekładamy do kapusty, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, podduszamy całość 10 minut.
Kapustę białą szatkujemy, przekładamy do kiszonej. dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy, podlewamy woda i gotujemy przez około 20min.
Następie dodajemy grzyby i całość podgotowujemy przez 30 minut. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy do zarumienienia, przekładamy do kapusty, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, podduszamy całość 10 minut.
niezły kąsek
Konczi
U mnie jest podobnie ... nie może jej zabraknąć podczas najważniejszej wieczerzy w roku ... U mnie już pachnie świętami :)
Magdalena88
Konczi
Kapustę można przygotować na wiele sposobów, ten z mieszanej kapusty dla mnie jest nr 1 :) Polecam