Sposób przygotowania:
Wigilijna kapusta z grzybami
Suszone grzyby namoczyć w letniej wodzie kilka godzin, następnie obgotować około 30 minut, odsączyć i drobno pokroić.
Kapustę kiszoną wypłukać jeżeli jest zbyt kwaśna, pokroić, zalać wodą dodając wywar z grzybów i gotować do miękkości kapusty.
Po 30 minutach gotowania dodać pokrojone grzyby, odrobinę kminku, ziele angielskie oraz liść laurowy.
Po ugotowaniu wodę z kapusty odlać,(kapustę dobrze odsączyć.)
Cebulę obrać, pokroić, a następnie zrumienić na tłuszczu, dodając łyżkę mąki.
Podsmażoną cebulę dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem.
Chwilę podsmażyć często mieszając aby się nie przypaliła i gotowe.
Kapustę kiszoną wypłukać jeżeli jest zbyt kwaśna, pokroić, zalać wodą dodając wywar z grzybów i gotować do miękkości kapusty.
Po 30 minutach gotowania dodać pokrojone grzyby, odrobinę kminku, ziele angielskie oraz liść laurowy.
Po ugotowaniu wodę z kapusty odlać,(kapustę dobrze odsączyć.)
Cebulę obrać, pokroić, a następnie zrumienić na tłuszczu, dodając łyżkę mąki.
Podsmażoną cebulę dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem.
Chwilę podsmażyć często mieszając aby się nie przypaliła i gotowe.
gusia1000