Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kapusta z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jednym z dań wigilijnych jest kapusta z grochem lub kapusta z grzybami. Ja lubię i taką i taką, a dziś przedstawiam moją wersję kapusty z grzybami.

Kapusta z grzybami

Składniki:

Kapusta z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami
Kapustę drobno poszatkować, dodać łyżeczkę soli, zalać wodą tak aby całą przykryć i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić ją z wody.

Grzyby wcześniej namoczyć, pozostawiając na noc lub na kilka godzin, a następnie ugotować. Gdy będą miękkie odcedzić ich, dodając wodę z grzybów do kapusty. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki i również dodać do kapusty.

Cebulę i czosnek drobno posiekać i także dodać do kapusty. Całość dusić na małym ogniu doprawiając do smaku pieprzem oraz solą.

Tagi:

kapusta