Sposób przygotowania:
Kapusta z grzybami
Kapustę drobno poszatkować, dodać łyżeczkę soli, zalać wodą tak aby całą przykryć i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić ją z wody.
Grzyby wcześniej namoczyć, pozostawiając na noc lub na kilka godzin, a następnie ugotować. Gdy będą miękkie odcedzić ich, dodając wodę z grzybów do kapusty. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki i również dodać do kapusty.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i także dodać do kapusty. Całość dusić na małym ogniu doprawiając do smaku pieprzem oraz solą.
Grzyby wcześniej namoczyć, pozostawiając na noc lub na kilka godzin, a następnie ugotować. Gdy będą miękkie odcedzić ich, dodając wodę z grzybów do kapusty. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki i również dodać do kapusty.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i także dodać do kapusty. Całość dusić na małym ogniu doprawiając do smaku pieprzem oraz solą.