motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kapusta z kiełbaską i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna biała kapusta z dodatkiem smażonej kapusty oraz duszonych pieczarek. Może być podawane jako samodzielne danie.

Kapusta z kiełbaską i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta z kiełbaską i pieczarkami

 

  • 1,5 kg białej kapusty
  • 50 dkg cienkiej kiełbasy
  • 30 dkg pieczarek
  • vegeta
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Kapusta z kiełbaską i pieczarkami
Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Następnie solimy. Odstawiamy, aby zmiękła.

Przygotowaną kiełbaskę kroimy i smażymy. Kapustę dajemy do garnka. Wlewamy wodę.

Dodajemy kostkę grzybową oraz usmażoną kiełbaskę, gotujemy.

W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy dodajemy do kapusty.

Na koniec dodajemy przecier i doprawiamy do smaku.  
Kapusta z kiełbaską i pieczarkami
Poszatkowaną kapustę solimy i gotujemy do miękkości
Kapusta z kiełbaską i pieczarkami
Kiełbaskę kroimy na mniejsze kawałki i smażymy
Kapusta z kiełbaską i pieczarkami
Do kapusty dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy