Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z koperkiem i przyprawą curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Surówka z białej kapusty jest smaczna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu.

Kapusta z koperkiem i przyprawą curry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta z koperkiem i przyprawą curry

 

  • 1/2 kg kapusty białej
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem i przyprawą curry
Kapustę bardzo drobno poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, odcisną, ostudzić. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry, siekany koperek, oliwę, przyprawić do smaku cukrem i solą, wymieszać.
Kapusta z koperkiem i przyprawą curry
Drobno poszatkowaną kapustę sparzyć wrzącą wodą
Kapusta z koperkiem i przyprawą curry
Dodać pozostałe przygotowane składniki i wymieszać