Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kapusta z koprem na kwaśno (Włochy)

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustę poszatkować. W dużym garnku, takim aby się zmieściała kapusta przesmażyć

Kapusta z koprem na kwaśno (Włochy)

Składniki:

Kapusta z koprem na kwaśno (Włochy)

 

  • 1 główka kapusty (ok 1-1,5 kg)
  • 6 plastrów bekonu
  • 2-3 łyżki octu winnego lub estragonowego
  • 1,5 łyżki kopru włoskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta z koprem na kwaśno (Włochy)
Kapustę poszatkować. W dużym garnku, takim aby się zmieściała kapusta przesmażyć pokrajany bekon. Włożyć kapustę, zalać wodą i dodać przyprawy. Gotować aż będzie miękka.