nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kapusta z lodówki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna surówka. Po przygotowaniu może przebywać w lodówce 2 tygodnie.

Kapusta z lodówki.

Składniki:

Kapusta z lodówki.

 

  • 3 kg białej kapusty
  • 4 marchewki
  • 3 cebule
  • 3/4 szkl. cukru
  • Zalewa:
  • 1 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. octu
  • 2 łyżki soli

Sposób przygotowania:

Kapusta z lodówki.
1. Kapustę szatkujemy do dużej miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, obraną cebulę kroimy w cienkie piórka. Zasypujemy cukrem i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny. 2. Po tym czasie w garnku zagotowujemy olej z octem i solą. Gorącą zalewą polewamy kapustę i mieszamy. Jest już gotowa do spożycia. 3. Surówkę przekładamy do słoików i wkładamy do lodówki. Możemy ją przechowywać przez 2 tygodnie.

Tagi:

kapusta