Sposób przygotowania:
Kapusta z pałkami
Słodką kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Kiszona kapustę odciskamy wkładamy do osobnego garnka zalewamy wodą i stawiamy też do gotowania.
Pałki myjemy i osuszamy. Czosnek rozcieramy ze solą , dodajemy do pałek i nacieramy je. Oprószamy pieprzem i solą.
Obtaczamy pałki w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Na pozostałym tłuszczu lekko rumienimy pokrojoną cebulę i dodajemy do kapusty.
Gdy kapusty zmiękną słodką kapustę osączamy z wody i dodajemy do kiszonej, dodajemy liść laurowy, koncentrat pomidorowy i drobno pokrojoną przesmażoną cebulę. Mieszamy.
Na kapuście układamy obsmażone pałki. Chwilę gotujemy a następnie mieszamy w miarę ostrożnie by za bardzo nie uszkodzić pałek.
Doprawiamy do do smaku ketchupem i przyprawami. Gotujemy na małym gazie do miękkości.
Pałki myjemy i osuszamy. Czosnek rozcieramy ze solą , dodajemy do pałek i nacieramy je. Oprószamy pieprzem i solą.
Obtaczamy pałki w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Na pozostałym tłuszczu lekko rumienimy pokrojoną cebulę i dodajemy do kapusty.
Gdy kapusty zmiękną słodką kapustę osączamy z wody i dodajemy do kiszonej, dodajemy liść laurowy, koncentrat pomidorowy i drobno pokrojoną przesmażoną cebulę. Mieszamy.
Na kapuście układamy obsmażone pałki. Chwilę gotujemy a następnie mieszamy w miarę ostrożnie by za bardzo nie uszkodzić pałek.
Doprawiamy do do smaku ketchupem i przyprawami. Gotujemy na małym gazie do miękkości.