Sposób przygotowania:
Zapiekane pałki z kapustą i pieczarkami
Kapustę tniemy na drobno, zalewamy wodą i gotujemy 10 minut. Czyste udka osuszamy z wody i nacieramy solą, papryką, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Rozgrzewamy na patelni masło i obsmażamy mięso z każdej strony aż będzie ładnie rumiane. Zdejmujemy mięso i na ten sam tłuszcz wrzucamy pieczarki. Gdy już się ładnie zarumienią lekko je solimy posypujemy pieprzem i zdejmujemy na talerz. A na patelnię wrzucamy kapustę. Ona to właśnie zbierze wszystkie smaki z mięsa i grzybów. Doprawiamy resztą przypraw i dusimy do miękkości. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do miseczek do zapiekania ma dno nakładamy kapusty, następnie warstwę pieczarek i w środek tego wciskamy pałkę, a w koło posypujemy serem. Z ciasta wycinamy kwadraty, na środku każdego robimy nacięcie przez które wyjdzie pałka. Przykrywamy całość dociskają brzegi do naczynia. Wstawiamy do zimnego piekarnika, pieczemy aż się ładnie zarumieni góra.