zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Kapusta z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobra Kapusta z papryką

Kapusta z papryką

Składniki:

Kapusta z papryką

 

  • 80dag mlodej bialej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duza cebula
  • 50dag chudego miesa wieprzowego lub wolowego
  • odrobina oleju
  • sol i pieprz
  • kminek
  • curry
  • kurkuma
  • listek laurowy

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z papryką
Kapuste umyc,kilka duzych lisci odlozyc,pozostale pokroic:polowe na duze kawalki,polowe poszatkowac.Cebule pokroic w piorka,papryke w krazki,mieso w dosc duza kostke.Dno garnka wylozyc czescia kapusty,pokrojona w duze kawalki.Przyprawy wymieszac z odrobina oleju,poszatkowana kapusta i miesem.Wszystko przelozyc do garnka.Wierzch potrawy zakryc krazkami papryki i duzymi liscmi kapusty.Do garnka wlac 0,5l goracej wody,dusic kapuste ok.1godz,uzupelniajac plyn.Pod koniec postawic garnek na plytce aby woda wyparowala.